lördag 28 april 2012

Rättsamt!

Einar och Selma tömmer sina plånböcker på golvet i köket.
- Du har fler tior än jag, säger Einar.
- Ja! svarar Selma glatt.
- Men jag fick ju av tandfen... funderar Einar.
- Du kan få en, säger lillasyster och lägger huvudet på sned och ler.
Einar är inte sen att tacka ja. I sin sparbössa hittar han sedan en tia till. Och gladast blir Selma. Hon lägger iordning deras pengahögar, likadant och utbrister:
- Nu är det rättsamt!

En ny ekonomisk term eller tecken på en liten kvinna utan ekonomiskt förstånd?

torsdag 26 april 2012

Sötast

Selma 4 år


Så himla skönt att få en sån teckning efter en tuff dag på jobbet.



lördag 21 april 2012

Bråda tider




Samtidigt som vi firade min födelsedag förra veckan, fixade vi inbjudningskort till kalaset som vi hade igår för 12-åringen som fyller år imorgon och idag har vi fullt upp med inbjdningskort till nästa kalas för 6-åringen som fyller år om 10 dagar. Puh.

- Kan du rita star wars, mamma?
Tja, man får väl prova. Och istället för vapen fick min lilla stormtrooper en passande skylt och en något satt hållning. Men man ska inte vara kinkig. Den blivande 6-åringen är mycket nöjd och 12-åringen verkar lite avundsjuk...

Dags att baka tårta och slå in paket.

fredag 20 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.
Foto: © UNICEF/Asselin


torsdag 19 april 2012

Önska

Oftast har jag svårt för att önska mig saker. Jag kan komma på grejer till köket och nya påslakan och sånt,  eller att något barn behöver en ny fleecejacka, men saker som är till mig själv är svårare. Men när jag skulle skriva en önskelista för några veckor sedan så kom jag på en sak till mig själv. Som bara jag ville ha.

Jag vet inte hur det var med er - men jag fick aldrig någon Salomon ryggsäck. I början på åttiotalet var jag nog ganska sur för det, men så här i retroperspektiv så är jag ändå glad. De var ju faktiskt himla fula, när jag tänker efter. Jag fick allt gå till min skola under hela mellanstadiet dragandes med min Fjällräven Kånken. Så där trevligt orange. Jag var nog inte överlycklig över den då, om man säger då. Men jag är en praktiker och jag nog det då också. Den var ju av ett tåligt material och hade ett sittunderlag i sig...

Men det jag fick syn på för ett par veckor sedan var en Fjällräven Kånken. Mini. I Rosa! Hur söt som helst. Inte alls den fula, gamla orange, men ändå med ett visst affektionsvärde. Så söt. Den hamnade på min önskelista.

Och det som är så fantastiskt med önskelistor är att det faktiskt kan hända att man får saker från listan. Idag hände det.


Så himla söt. Och min. Tack.



måndag 16 april 2012

Slut

Innan lovet var jag helt slut. Nu är lovet slut. Känner mig ganska slut fortfarande.

Men jag har haft ett fint påsklov. Vi har ju vandrat i skogen i Västervik och byggt snögubbe på påskafton. Ätit ägg och lax som man ska. Hemma så har vi bytt till sommardäck, träffat ny kusin, städat och röjt. Firat 42-åring (typ jag) och varit på akvarellmuseet i Skärhamn. Gjort egna sushi och ätit tårta. Fikat på stan och stigit ombord på jagare och ubåt. Röjt i trädgården, varit på tippen, varit på bokbussen och fikat med grannar. Promenerat i industriområde, spelat spel på mobilen och sett på fransk film. Och tecknad film. Skjutsat barn till kompisar. Hämtat barn hos kompisar. Handlat. Lagat god mat och druckit vin. Promenerat på stan, haft barnvakt och ätit på lokal med gammal kusin. Skickat brev och fått brev. Målat, skissat och ritat. Bakat, städat och tvättat. Fikat ute. Sorterat vinterkläder. Och fikat med granne igen. Handlat. Och skjutsat till badmintonen. Och spelat spel på mobilen. Lite för mycket. Inte tänkt på jobbet. Inte så mycket i alla fall. Jag önskar att jag hade varit mer kreativ. Men jag har inte orkat.






Nu funderar jag på jobbet. Det tar liksom lite för mycket kraft. Vad ska man göra annars, då? Liksom?



fredag 6 april 2012

Citat 15-åringen

- Varför går vi i skogen? Här finns inget nytt att se. Jag har sett all mossa. Hade vi gått i stan hade jag kunnat se en tröja jag inte sett i ett skyltfönster.
Hurtfrisk moder:
- Men ta ett djupt andetag, känn skogsluften!
Hon drar in lite luft. Suckar och säger surt:
- Jag saknar avgaserna...

Glad påsk från skogen!

Ps. Det är inte flickan på bilden som är citatkällan.  

söndag 1 april 2012

Postcard swap

I've got four more postcards from iHannas postcard swap.

From Gertrude, NY USA - the blue-yellow-green to the left. I really love the birds - specially the bird that is cut out.

From Amy, Pennsylvania, USA - the dark green with the flowers  - and a lovely quote on the back.

From Lee - bottom left - the collage with sheet music and the text Life is Good (which is true :)

From Gail, Ontario, Canada - the glittering map collage with the nose of her kayak bottom right and a wonderful text of the nature in her part of Canada!

It is so wonderful getting all these wonderful postcards. Thank you so much! :)

Snabbare än min skugga


Den här veckan har gått snabbare än min egen skugga. Jag har lyckats genomföra åtta utvecklingssamtal med mina elever och ett medarbetarsamtal med min rektor. Jag har gjort två museibesök och haft skapande verksamhet i princip utan raster hela veckan. Jag har varit på personalfest och jag har varit hemma när maken varit på föräldrarmöte på dagis och när han har repat med bandet. (Vilken tur att mor och far kunde hämta barn och servera middag ett par dagar...)

Jag var ganska trött på lördagskvällen. 

Snart tar jag ett nytt andetag och dyker ner igen. Och kommer upp på skärtorsdagen med hopp om en avslappnad påsk och ett kreativt påsklov med inbäddad födelsedag. Fast innan dess är det dags för en till sen kväll på jobbet, maken repar en kväll, prestationssamtal, ett par utvecklingssamtal till och alla de vanliga lektionerna och middagarna som ska fixas. Och de där viktiga mötet. Och så tvätten. 
Städa gör vi en annan vecka.

Det finns en risk att jag sover hela påskhelgen...