fredag 23 juli 2010

Fix och trix

Det började med en liten diskussion i bilen fredag för en vecka sedan. Vad ska vi göra nu, när vi har en tom vecka hemma? Ska vi fixa något? Röja i källaren? Fixa i trädgården?

Fixa i trädgården fick det bli och vi bestämde oss för att köra från huset och ut och se hur långt vi orkade och hann. Vi tvättade och målade grunden. Och lyfte bort alla stenplattor som hade sjunkit. Och köpte grus. Och målade en gång till. Och fyllde på grus under plattorna. Och la tillbaka alla stenplattorna. Och körde många lass med grus med skottkärran. Och fyllde igen hålet under trappan. Och målade källartrappan.

Och grävde bort den gamla roten efter den gamla enen vi sågade ner för längesedan. Och grävde bort en massa jord. Och en massa ogräs. Och rensade stuprännan. Och grävde ur mera jord och rättade till flera stenplattor. Och rensade mera ogräs. Och köpte en massa tunga stenar för att bygga en mur. Och så byggde vi en mur.

Och efter precis en vecka så har vi en fungerande uteplats igen. Och strax innan middagen blir färdig sjunker herrH ner i stolen och beskådar vårt hårda slit under veckan som varit. Då går Selma förbi, tittar förvånat och säger:
- Varför sitter du i stolen, pappa?

Och trots att det finns en hel del kvar att göra (fylla igen med mera jord, lägga lock på muren, så gräsmatta, ta bort mera ogräs, plantera bärbuskar och bära tunga stenar, måla trappräcken, måla staket) så är det nog dags att barnen får se oss sitta still lite under semestern...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar