fredag 15 oktober 2010

Tack :)

Det är tråkigt att vara en dålig förlorare.... Men jag måste bara säga en sak.

Är det ändå inte lite orättvist att de som går vidare i Melodifestivalens webjokertävling är de som har flest kompisar som vill rösta alternativt de som är beredda att satsa mest pengar själva?

För inte är det väl så att folk sitter och lyssnar igenom 230 låtar och röstar på den låt de tycker är bäst? Gör någon det?

Första dagen messade krumilurmodern och dottern in röster för... hrm... nästan 200 kronor. Och då försökte vi ändå hålla igen. På kvällen satte vi oss och funderade. Vi hade redan mejlat, messat och pratat med alla. Dagisfröknar, elever, våra föräldrars vänner och deras barn, våra vänner, grannar och arbetskamrater. Snickaren som byggde om vårt kök. Fastrar och kusiner. Nätvänner. Barnens skolkamraters föräldrar och deras arbetskamrater. Alla har röstat. Hur mycket kan vi tjata på dem innan det blir pinsamt? Tänk om vi måste rösta lika mycket varje dag för att hålla oss över strecket för att gå vidare - det kommer att gå på drygt tusen kronor - för enbart första omgången! Sedan ska det ske röstningar sju gånger till!

Så vi gav upp. Det är inte värt det. Men tack allihop för era röster!

Och så sitter jag här funderar på vart pengarna tar vägen... 
Vi snackar miljoner här. Bara denna veckan. 
Men svt är ju public service och vi betalar ju tv-licens.
Vad är det vi har sponsrat med våra sms? 
Christer Björkmans nya kostym? Mer sprit i greenroom? Större urringning hos programledaren?

1 kommentar:

  1. Jag tänkte faktiskt precis på det där när jag såg, vem orkar lyssna på alla hundra bidrag? Det hade inte jag orkat ;) Och därmed så verkar ju Närståendeprincipen funka, knappast att bästa låtarna går vidare, utan den som har mest kompisar på FB.

    SvaraRadera