måndag 16 april 2012

Slut

Innan lovet var jag helt slut. Nu är lovet slut. Känner mig ganska slut fortfarande.

Men jag har haft ett fint påsklov. Vi har ju vandrat i skogen i Västervik och byggt snögubbe på påskafton. Ätit ägg och lax som man ska. Hemma så har vi bytt till sommardäck, träffat ny kusin, städat och röjt. Firat 42-åring (typ jag) och varit på akvarellmuseet i Skärhamn. Gjort egna sushi och ätit tårta. Fikat på stan och stigit ombord på jagare och ubåt. Röjt i trädgården, varit på tippen, varit på bokbussen och fikat med grannar. Promenerat i industriområde, spelat spel på mobilen och sett på fransk film. Och tecknad film. Skjutsat barn till kompisar. Hämtat barn hos kompisar. Handlat. Lagat god mat och druckit vin. Promenerat på stan, haft barnvakt och ätit på lokal med gammal kusin. Skickat brev och fått brev. Målat, skissat och ritat. Bakat, städat och tvättat. Fikat ute. Sorterat vinterkläder. Och fikat med granne igen. Handlat. Och skjutsat till badmintonen. Och spelat spel på mobilen. Lite för mycket. Inte tänkt på jobbet. Inte så mycket i alla fall. Jag önskar att jag hade varit mer kreativ. Men jag har inte orkat.


Nu funderar jag på jobbet. Det tar liksom lite för mycket kraft. Vad ska man göra annars, då? Liksom?4 kommentarer:

 1. Det är bra skönt med tid att koppla bort jobb. Bara att tänka på det tar kraft ibland. Frågan är om det är de givande stunderna som ska ge kraften tillbaka eller om man faktiskt kan få/göra det bättre. För ja, vad gör man annars?

  SvaraRadera
 2. Fina bilder
  å sushin
  Vi kommer igen, det vet jag.

  SvaraRadera
 3. Alltså väggen med, är det grytlappar?, färggrejerna. F a n t a s t i s k!

  SvaraRadera
 4. Javisst är det grytlappar, Kajsa!
  Det är från utställningen på akvarellmuseet i Skärhamn. Anu Tuominen hetter konstnären som ställde ut loppisgrejer på ett synnerligen kreativt och konstnärligt sätt. Hela utställningen var väldigt sevärd!

  SvaraRadera