onsdag 22 juni 2011

Kors i taket

Jag har läst en bok. En roman alltså. Helt otroligt.

Ända sedan jag var femton år har jag fört statistik över vad jag läst. Skrivit små recensioner och gett betyg. Om man ser över statistiken så kan man dra slutsatsen att högskolestudier och barnafödande är dåligt för Lenas litterära intag. Och efter varje barn jag har fått har dippen blivit längre. Så efter de två yngsta, födda -06 och -07 och dessutom ett år högskolestudier 09-10 så har romanläsandet varit obefintligt. I stort sett noll sedan 2006 i maj.

Men på födelsedagen i april fick jag en bok av min mor. Carin Hjulströms Finns inte på kartan. Jag är ingen fan av Carin Hjulström så jag var nog lite skeptiskt. Men jag lovade mor att läsa. Så i förra veckan började jag.

Och nu har jag kommit på igen hur himla kul det är att öppna en bok och komma någon annanstans. Bara sådär. Jag måste helt enkelt läsa mer. Boktips emottages tacksamt.

Och boken då? Jag läste ut den igår. Jo, den var helt klart läsvärd. Väldigt mysig faktiskt. Inget att klaga på. Kul med lokal anknytning. Betyg: 3+ i en skala 1-5.

3 kommentarer:

  1. Utskotten elegans, något av Murakami t.ex. Norvegian wood, Joyce Carlo Östra är några av mina favoriter just nu. Gillat det lite skruvade och det filosofiska.

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen mig alltför väl i det där med läsandet i kombination både med studier och barnafödande. Bokklubben jag är med i räddar mig från total bokdöd. Vi läser böcker som är kortare än 250 sidor för att inte bli alltför avskräckta. En av de bästa jag läst på senaste tiden är Kristian Lundbergs "Yarden". Gillade också Stephan Mendel-Enks "Tre apor".

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att det inte bara var jag som legat i litterär koma några år.. (02 och 06 + hdk09-10) Men nu är det examensdags för mig och jag har mjukstartat med en höjdare!!! Jonas Jonassons: ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” Annars kan jag rekommendera Allt om Vetenskap..... Kram.

    SvaraRadera