fredag 8 juni 2012

Tonårsproblem

Härom veckan fick jag en broschyr hemskickad. En sån där som alla föräldrar som har barn i årskurs åtta och nio får. Den skulle kunna hetat Var beredd och innehöll listor för hur man spanar problem hos sin tonåring. Beter hon sig konstigt? Har hon nytt umgänge? Verkar hon frånvarande? Luktar hon konstigt? Erkänner hon att hon har provat knark men säger att det var sista och första gången? En massa andra frågor.

Har hennes mor gått upp i vikt? är en fråga som är ytterst relevant men som inte fanns med i listorna. Vårt största tonårsproblem just nu är lite invecklat. Hon skriver. Berättelser i kapitelform som läggs ut på nätet. Oändligt långa. På engelska. Och hon har fans. Och drygt 800 läsare på det senaste kapitlet. Åttahundra!

Problemet kommer när kompisarna inte är hemma och föräldrarna tycker att hon ska slita sig från datorn och sitt författande. Åtminstone en liten stund. En liten stund ska väl fansen kunna klara sig utan henne!? Några suckar. Ett par minuters trampande. Några kik in i kylskåpet och sedan frågan: Kan jag baka nått?


Det blir en hel del chokladbullar, muffins ibland. Och ofta kladdkaka. Väldigt ofta. Igår fanns inga ägg. Då blev det mexikanska sockertoppar med valnötter. Hallå eller!? Hur ska man klara av sådana tonårsproblem? Det finns det inga broschyrer om.


5 kommentarer:

 1. Wow! Coolt problem! (eller kanske inte viktuppgången men resten) Du får föreslå gemensam pysselpaus istället. Eller illustrationer till berättelserna?!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt tonårsproblem :)

  SvaraRadera
 3. Tacksamma "problem" :)

  SvaraRadera
 4. Underbart när barnen skriver.
  Har tyvärr ingen kakbagare här hemma, eller som tur är :-)

  SvaraRadera