lördag 17 november 2012

Kompensation

Efter att under ett par veckor ha ätit min frukostgröt bligades in i ett arla-paket med en text om klimatkompensation började jag fundera. Om jag har fattat det rätt så funkar det som så "Vi släpper ut en massa koldioxid när vi framställer den här produkten och kör runt med den, men eftersom vi betalar ett företag som planterar en massa träd i Afrika så gör inte det så mycket..."

Ursäkta, jag kanske är lite cynisk här, men känns inte det lite som avlatsbrev? De betalar för förlåtelse. Och vi går på det och betalar dem. Vem tjänar på det i slutändan?

Det här med kompensation över huvudtaget känns lite trist tycker jag. Det känns ju inte så himla positivt utan mer som något man får när något gått fel.

Fast om nu rediga Arla använder sig av det här med kompensation så tänkte jag också börja göra det. Jag kom på att det är helt okej för mig att vara lite otrevlig då och då för jag kan trevlighetskompensera. Min make är ju alltid himla trevlig så det går jämt upp med min gnällkärringsdagar...

Tänk på det när du får en sur kommentar nästa gång - det kan vara så att människan trevlighetskompenserar och då är det ju helt okej.

Himla trevlig.1 kommentar:

  1. Hej! Har ni inget mer lokalt mejeri?
    Ha en fortsatt trevlig helg önskar Sommarfröken

    SvaraRadera