tisdag 1 juni 2010

Det finns en grupp för allting…

Men visst är det så - det finns en grupp för allting på internet. Och visst är det bra, för oavsett om man vill nörda ner sig ironmaidenriff, trappfoton eller undulatuppfödning så finns det där. All information och alla bilder.

Men om man inte vill vara nörd utan bara lite lättsam amatör då? Jo, då får man vara lite försiktig.

För några år sedan köpte jag en rosa pelargon i någonslags romantisk idé om ett köksfönster á la gamlamormor. Och surfade ut för att suga i mig lite information om hur jag skulle sköta den för att få den prunkande och välmående. Och jag hittade så klart pelargonnördarnas pelargonforum och dristade mig till att skriva en liten försiktig tråd med en trevande fråga om hur jag skulle ta hand om min nya älskling. Fy på mig. En pelargon går man inte bara och köper på Blomsterlandet sådär! Nä nä. Pelargoner dras upp från frön som man sänt efter (och betalat dyrt för) från någon pelargonuppdrivare i StorBritaninen som sålde frön med stamtavla och den odlas i specialjord så klart. Vad trodde jag? Vanlig krukväxtjord va?

Det finns inga pelargoner hos oss. Men visst vore det fint... fast det verkar ju så avancerat!

3 kommentarer:

 1. Äh, vanliga pelargoner är väl inte svårt. Låt bara bli att kolla hur man gör!

  SvaraRadera
 2. :) Som jag gör med alla andra växter då. Just nu är jag liksom inte inne på pelargoner. Men det kommer nog en ny era för pelargoner i vårt hem...

  SvaraRadera
 3. Tittade runt lite och ser ju att du hade en länk till min bror :)
  Hos oss svälter blommorna ihjäl. Spelar inte så stor roll om det är rätt kalkhalt o lagom tempererad jord.

  SvaraRadera