måndag 3 januari 2011

Kom ihåg att glömma

Det finns vissa saker som jag gladeligen skulle vilja slippa att komma ihåg. När man kommer upp i min ålder finns det ju saker som man väldigt gärna skulle vilja komma ihåg men som försvinner emellanåt. Tänk om man kunde rensa upp lite i minnet för att få bättre plats med viktigare saker.

Här är en lista på saker som jag skulle vilja komma ihåg att glömma:

Texter på låtar jag inte tycker om. Take my breath away med Berlin. The power of Love med Huey Lewis. Bara för att nämna några.
Telefonnummer till mina kompisar på högstadiet. Om numren skulle råka finnas kvar så är ju chansen väldigt liten att jag skulle få för mig att ringa till deras föräldrar...
Vad buss- och spårvagnslinjerna hette och vart de gick när jag var liten. Skulle vara bra om jag glömde för att det händer då och då att jag hoppar på något som jag tror att jag är säker på vart den går.
Lilla huset på prärien. Jag tycker inte längre jag behöver komma ihåg vad Laura och Mary hade för sysslor för sig eller vad elaka Nellie pysslade med i sina fåniga flätor. Det är pinsamt nog att jag blir rörd till tårar om jag råkar se ett avsnitt.

Om jag släpper bara det här så kanske jag kan komma ihåg vilka strumpor mina barn har när jag lämnar dem på dagis så jag vet vad jag ska leta efter när barnen kommer och möter mig barfota i dagishallen.

1 kommentar:

  1. Hahaha, ja, precis! Jag kan också gamla telefonnummer, låttexter (som iofs kan funka som festtricks) och annat strunt som borde lämna plats till att memorera mer nödvändiga grejor som jobbtexter och så..,

    SvaraRadera