torsdag 27 januari 2011

Mmm.... Blocket!

I söndags snodde mormor och morfar åt sig de små barnen och vi fick chans att röja runt lite själva här hemma. Jullådorna tillbaka upp på vinden till exempel.

Sedan tömde vi två byråer.
här kan vi ha en lång utläggning om definitionen av olika slags byråer. Vi tömde i alla fall sekretären och skänken, medan chiffonjén fortfarande är fylld som sig bör. Jag har jobbat hårt för att få in självklarheten i dessa namn till resten av familjemedlemmarna. Det har inte alltid varit lätt. Tro mig.
Vi fotograferade och mätte och la ut annons på Blocket. Idag är de borta.

Sekretären hade vi lagt ut för 300 kronor. Maken glömde och prutade ner det till 200 kronor till säljarna som såg glatt överraskade ut. Och vi var ju glada att slippa köra iväg med den.

Skänken kom en man och en kvinna och hämtade precis när vi satt oss för att äta middag. Kvinnan var kvittrande glad och talade om att hon dessutom älskade våra tapeter. Innan de bar ut den betalade de glatt de 800 kronor vi hade satt som pris. Men när maken hjälpte mannen att lasta in den i bilen sprang hon in till oss vi bordet igen och sa:
- Det är alldeles för billigt. Här, bjud barnen på Lejonet & Björnen!*
Och lämnade över tvåhundra kronor till.

Så nu är vi av med våra skrymmande möbler. Och vi verkar ha gjort två familjer glada. Och barnen ska få glass.

Vi älskar Blocket :)

* Lejonet & Björnen - Göteborgs stolthet, när det gäller glass.

6 kommentarer:

 1. Du får gärna förklara skillnaden! Det låter faktiskt som ni gjort tre familjer glada :-) Nå, vad ska ersätta dessa pjäser då?

  SvaraRadera
 2. Jag bildgooglade, så nu tror jag att jag vet skillnaden. Men du, bara det inte var de här som köpte skänken! http://www.ateljepikant.se/ny_sida_2.htm :-o

  SvaraRadera
 3. LindaV: De var inga värst bra förvaringsmöbler. I alla fall inte sekretären. Den har stått så gott som tom länge. I skänken har vi haft en massa spel och pussel. En del får plats i skåpet i hallen - annat åker upp på vinden ett tag.
  Haha - spännande. Det är en exakt likadan skänk ju! Men det var inte de. Men även om hon skulle måla om den och sälja den för flera tusen så är jag nöjd! :) Och hon med...

  SvaraRadera
 4. Jenny: JA. Jag vet! Det sved i hjärtat. Men vi har inte plats. Nu har den stått i sovrummet i ett halvår och vi har haft blåmärken efter att vi har gått in i kanterna hela tiden.

  SvaraRadera
 5. Men åh Lena, en sådan fin skänk har jag varit ute efter länge! Ack!

  SvaraRadera