söndag 27 februari 2011

Kontroll

Vårt modem och vår router till vårt trådlösa nätverk har sedan vi köpte dem varit placerade i källaren. En rest från vår stationära tid. Nu lever vi i den portabla tiden och ingen sitter längre vid den stationära datorn i källaren. Den fungerar faktiskt inte ens - och ingen bryr sig.

Ett problem med routern har varit att den som sitter närmast får bäst uppkoppling. Helt lugnt så länge det bara är EN som vill surfa. Men med tre bärbara datorer och en 14-åring som bor vägg i vägg med routern i källaren så blir det väldigt lite kvar att surfa på åt de vuxna, som helst sitter i vardagsrummet.

Back-up-foto
Idag, äntligen, tog vi tag i problemet och flyttade upp modem och routern. Efter en massa gnöl och gnäll, en sladd som fastnade i hålet ner till källaren, en sladdinköpstur till Clas Ohlson och ett paniksamtal till vår hantverksgranne så kopplade vi äntligen ihop sladdar med lådor  och apparater igen i vardagsrummet. Så slår vi på datorn och tv:n igen och blir förvånade. Det fungerade direkt. Helt otroligt.
Så nu har föräldrarna kontrollen igen!

(Och det är inte synd om Hilda för hon har gratis 3G på sin dator och kan surfa överallt!)


Annars så mår vi bra. Ingen mer har insjuknat. Ännu. De små har piggnat till. Läste på nätet att det kan vara upp till 48 timmars inkubationstid. Det är ju i natt då. Vi håller tummarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar