måndag 16 augusti 2010

Tålamod

Ni vet ju hur hårt vi har arbetat med vår uteplats under sommaren - och nu är vi äntligen klara med muren. Sista stenläggningen är fastmurad med cement och så har vi fyllt på med jord ändå upp till kanten. Jag är så himla nöjd.

Jag brukar ju inte vara den som skryter med något stort tålamod. Men med vissa saker har jag det. Keramik, till exempel. Jag gillar faktiskt att tar det så lång tid innan det blir klart. Veckors torktid och ett dygn i ugnen och sedan glasyr och ugn igen. Jättespännande.

Samma sak med lökar. Det tar lång tid och man kan inte riktigt veta hur det blir.

Under tiden vi har grävt och röjt har vi sparat undan alla lökar vi har hittat i jorden. Två små sandlådehinkar har det blivit. Längs kanten på muren grävde jag en lång rand och satte ner alla lökarna. Det ska bli hur spännande som helst att se vad som kommer upp. Jag gissar att det blir några små påskliljor, en hög med snödroppar, några krokusar, kanske ett par tulpaner och förhoppningsvis en kungsängslilja. Visst är det spännande! Precis som keramik.


2 kommentarer:

  1. Naturens egen våröverraskning! /Sommarfröken

    SvaraRadera
  2. Verkligen spännande att se hur lökarna blir! Vad fin stenläggning och mur ni gjort! Du har ingen före-bild? Vi måste också fixa nåt liknande, men det blir ju inte det här året heller (tålamoood).

    SvaraRadera