onsdag 29 december 2010

Nyår

Jag har kommit fram till att det är bättre med önskningar än med löften.

Så nu ska jag införa nyårsönskningar. Funderar på att köpa sådana där kinesiska flygande lyktor och skriva önskningar på. Sex lyktor, en till varje familjemedlem. Undrar om Selma orkar vara vaken?

Jag önskar...
Att vi får vara friska hela familjen. Små förkylningar är helt okej. Men magsjuka och andra otrevligheter hoppar vi gärna över. Och om vi måste vill vi inte vara sjuka alla samtidigt.
Att jag ror iland att jobba heltid och plugga fotografi kvartsfart och samtidigt är trevlig mot familjen. Med trevlig menar jag att jag inte ska vara stressad och skälla. Och inte bara vara snäll när jag vill fotografera mina övriga familjemedlemmar.
Att det går bra för barnen i skolan och på dagis. De behöver ju inte vara bäst i klassen eller så men Hilda ska ju få betyg i slutet av året för första gången. Och Einar och Selma borde ju börja fundera på sina kommande bildbetyg, med tanke på högen slarvteckningar i facket på dagis.
Att vi får ihop tillräckligt med pengar så vi kommer iväg på den där resan vi önskat oss. Maken får helt enkelt börja fundera på antalet hårdrocksskivor och dvd:er och annat strunt han köper. Men jag behöver ju faktiskt köpa ett kamerastativ, ett nytt UV-filter, en bättre blixt och en del andra kameraattiraljer... 


Selma önskar sig..
Pyjamaströjor till sina dockor. 
En sån som man kan skjuta med - en pangtol. 
Och en låtsastomte.

Det kanske inte gör så mycket om hon inte orkar vara vaken till tolvslaget.


2 kommentarer:

  1. Tja... med tanke på min frus något subjektiva förhållningssätt till vem som bör prioritera (bort) vad i familjens ekonomi, vore kanske ett objektiv trots allt en bra investering. Bara för att jämna ut det lite.

    SvaraRadera
  2. Åh, min kära make. Du är alltid så klok. Jag ska raskt köpa ett nytt objektiv om du så önskar. TAMRON AF 18-270MM F/3.5-6.3 DI II VC PZD - NIKON
    för 6290 kronor verkar fint!

    SvaraRadera