söndag 1 maj 2011

Hur går det till?

Lördag.
Jag ska bara gräva lite i den gamla trädgårdskomposten. Kanske gräva ur den och köra bort jorden till det där stället i skogen alla andra radhusägare dumpar sitt trädgårdsavfall. Och när jag ändå faktiskt lyckades tömma hela komposten så kan jag ju försöka få bort de där gamla tråd-nät-väggarna som är så fula. Och kanske beskära äppleträdet bredvid? Hm... varför inte såga ner hela? I delar då, för det måste ju gå in i bilen för det kan jag ju ändå inte med att slänga i skogen. Och trädet på andra sidan där den gamla komposten låg ger ju ändå inga äpplen - jag kan ju såga ner det med.

Söndag.
Om vi ändå ska åka till tippen med träden är det ju lika bra att gräva upp roten också. Gräva gräva gräva. Och då blev det ju liksom tomt där. Kanske man skulle ta att lägga ut några stenar och ha det som cykelplats. Då kommer mannen. Han tycker att vi borde flytta ALLA (typ 1,5 ton) stenar till där äppleträden och komposten var och ha cykelplatsen där hela stenhögen ligger. Okej. Vi flyttar sten. Sorterar sten. Lyfter sten. Bär sten. Kör lite skottkärra och klipper lite grenar. Och flyttar, bär och lyfter mer stenar. Många stenar. Ojoj. Hela dagen faktiskt. Förutom när vi körde till tippen med äppleträden. Men tippen var ju stängd för det var första maj. Men det var skönt att vila ryggen i bilen lite.

Nu har vi en liten cykelparkering. Vore snyggt och praktiskt med ett cykelställ.

Men hur gick det till - jag skulle ju bara gräva lite i komposten!?

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där... dominobrickorna bara faller när man väl börjar! Men varför köra i väg kompostjorden?!?! Och det låter så enkelt för dig att bara bestämma att ta ner två träd. Herregud, ett sånt beslut tar ju år av vånda!

    SvaraRadera
  2. Underbar beskrivning och så bra ni arbetar tillsammans. Titta gärna in på mina bloggar anngusplace.blogspot.com och annguslar.blogspot.com

    SvaraRadera