tisdag 24 maj 2011

Saker som kan hända

Det kan hända att man sitter upp lite för länge och ritar en kväll och då kan det hända att man vaknar vråltrött med en begynnande huvudvärk och drar iväg till jobbet, där man precis i terminsslutet känner en inte helt oväntad stress och oro inför allt man ska hinna. Typ betyg och revydekor. Och det kan hända att det går åt en hel del silversprej när man gör en revydekor och då kan det hända att det luktar lösningsmedel i hela bildsalen så man blir helt yr och tung i huvudet och dricker alldeles för mycket kaffe. Och när man kommer hem så är man så trött och har huvudvärk så man glömmer att sätta på fläkten när man steker bacon till blodpuddingen och då sätter brandvarnaren igång att tjuta och barnen blir helt vimsiga och springer runt och skriker och ett barn spiller inlagda rödbetor på ett annat i ett försök att ta ut lingonsylten ur kylen. Och det kan man bli tvungen att sätta igång en tvättmaskin innan middagen för att få bort rödbetssaften från kläderna. Och efter maten så kan det hända att det minsta barnet skriker som en stucken gris när hon inser att hon är tvungen att gå och lägga sig och då kan det kännas som huvudet ska sprängas och man låter maken lägga barnen och går ner för att ta sig ett avslappnande bad. Då kan det hända att man får för sig att raka sig lite under armarna och tar fram sin rakhyvel för att använda denna och eftersom man är så trött så glömmer man av att den innehåller vassa rakblad så man tar tummen och drar över rakbladen för att få bort lite gamla tvålrester och då skär man fem små irriterande sår i tummen. Och just då kan det hända att centrifugen drar igång för att centrifugera rödbetskläderna och du får inte alls det där avslappnande badet du hade tänkt dig.

Det kan hända.

4 kommentarer:

 1. Och det kan även hända att man förutom bildlärare även är lärare i språk. Då kan det hända att man är mycket bra på att skriva roliga saker som man formulerar när man ligger där i badkaret. Och när man gått upp ur badet skriver man det på sin blogg och då kan det hända att en annan bildlärare läser lite blogginlägg innan hon ska somna och skrattar så hon får svårt att somna.

  SvaraRadera
 2. Haha! Vad kul att du får svårt att sova, Anngus. Och det stämmer precis att jag låg där och formulerade mig när centrifugen drog igång...
  Fast jag är ju faktiskt inte språklärare - enbart MaNOBild-lärare - men med stor passion för det skrivna språket! :D

  SvaraRadera
 3. Många strängar att spela på alltså.

  SvaraRadera