tisdag 1 januari 2013

2012

Jag har gillat 2012. Det har hänt många mysiga saker. Kanske inte mitt roligaste år på jobbfronten men oj vad jag har varit kreativ hemma.

Jag började året med att rita och måla 100 ansikten. Sedan har jag pysslat armband, målat på flaskor, skissat, klottrat, lerat, pärlat, stämplat, fixat med tändsticksaskar, sytt, fotograferat, klippt och klistat. Och när jag bläddrar tillbaka tycker jag att jag har utvecklats. Det känns fint.

I maj blev då äntligen vår drömresa av. Oj, vad vi längtade och planerade. Och hjälp, vad mysigt vi hade det. Vad mycket vi hann och se och uppleva och vad kul vi hade hos bästa familjen vi bodde hos. Vi pratar om resan fortfarande säkert minst en gång varje vecka.

En ny besatthet infann sig under sommaren. Jag fick tips på boken Enklare Bröd och började baka. Kunde inte sluta. Mellan juli och december har jag bakar i princip allt bröd som gått åt hemma. Nu har jag lugnat mig lite. Men jag älskar att baka! 


På skolfronten har det här varit pojkarnas år. Både Artur och Einar har börjat i nya grupper i nya skolor och bägge är nöjda och har mognat som sjutton. År 2013 är det flickornas tur. Selma börjar förskoleklass och Hilda gymnasiet. Spännande tider.

Med huset har det inte hänt så mycket. Vi har bytt rum med Artur och därav blivit tvungna att måla om två rum - han ville inte ha storblommigt och vi ville inte ha dödskalle...  Precis i slutet av 2011 gjorde vi tv-rum i källaren och det har vi varit mycket nöjda med.

Dessutom så har vi varit på många utställningar, sett en hög med filmer, träffat massor med trevliga vänner, ätit god mat, skrattat, pratat och myst och pussat.

Vi har redan startat 2013 med en fin promenad på Älvsborgsbron och vi kommer att fortsätta mot nya mål och äventyr.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det är skönt att utvärdera för då märker man ju vad man har gjort! :)

   Radera
 2. Vilket härligt kreativt år! Visst är det kul att ha bloggen (och instagram, facebook, twitter, m.m.) som dokumentation över året som gått! I slutet av året kände jag att jag inte gjort särskilt mycket under året, men när jag tittade tillbaka blev jag påmind om att jag gjort en hel del.

  Grattis till nya jobbet förresten - som jag såg i ett inlägg längre ner. Fortfarande bildlärare, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst - jag började gå igenom min blogg efter att ha läst din utvärdering. Och jag upplevde samma sak som du!

   Tack så mycket - fortfarande bildlärare men ny skola och ny kommun. Ska bli skönt och spännande med en nystart :)

   Radera
 3. Härligt! God fortsättning!

  SvaraRadera