måndag 14 maj 2012

Korea town

Sjuttiofem grader. Nästan 80. Svettigt som sjutton. Både i Farenheit och i Celsius.

En underbar frukost med bagel med cream cheese och lax. Och latte såklart. Så gott att alla sju barnen satt lugnt kring bordet. Även om de inte fick någon latte.

Sedan svalde den ömma modern och suckade djupt och sa okej till 15-åringen och 12-åringen att ta tunnelbanan själva. Broadway, Times Square och Fifth Avenue hägrar.

De övriga drar till Hippo Playground i Riverside Park. Barnen leker, pappan passar och mammorna ägnar sig åt en photo session. Många tittar på kvinnan i finkläder, högklackat och cello. Vi har jätteroligt.

Hemma igen börjar mamman oroa sig för de stora. Hon messar och frågar hur det går. Och får svar: "Vi åker från TS om fem minuter". Puh.

När de kommer hem är det exalterat. Barnen pladdrar om livvakter och visar foton. Han från "Natt på Museet", säger Artur. Vi tittar på foton på Ben Stiller - Ja, han var det!

Dessutom har någon köpt nya skor - jättehöga. Och de har köpt en Mothers Day-present. Gullungar. Betyder de att de inte behöver uppvakta mig på mors dag hemma?

Till middag drar vi till Korea Town och bästa K guidar oss till restaurangen med bästa koreanska barbecue. Vilken upplevelse. Små grillar nedfällda i bordet och massa små skålar med spännande rätter. Dumplings, pannkakor, tofu och massa saker med konstiga namn. Hur spännande som helt. Det ryker när det grillas och vi äter och äter.

Nu är klockan tio. Det är fortfarande 72 grader. Eller typ 22, på svenska.

1 kommentar:

  1. Vilken spännande resa ni har haft :) Och inte var väl de skorna så höga heller? :)

    SvaraRadera